Ryckelösa 3

58561 Linghem

013-310163

0709-132887

Mon - Fri 9.00 - 19.00

Lordag och Söndag stängt

Kontakta oss

Telefon:
013 – 310 163

Email:
info@madera.se

BYGGA PERGOLA

Om du vill ha ett grönt uterum och gillar klängväxter kan det vara en bra idé att bygga pergola. En pergola är ett bra sätt att få ett tak över din uteplats eller altan, genom att den ger dig flexibilitet. Du kan odla på den och skapa en grön oas, men du kan också täcka den med till exempel segelduk.

 

PERGOLA MED TAK

Du kan bygga pergola med tak på flera sätt. Det går att bygga med fast tak, men det finns också fällbara tak, som kan öppnas och stängas efter behov. Att sätta markis på pergolan är ett annat sätt att orda ett tak som lätt och snabbt kan rullas in eller ut, beroende på väder och vind.

PERGOLA MED SEGELDUK

Med en pergola har du möjlighet att välja skydd efter väder och vind. Du kan till exempel bygga en pergola med fästen för segelduk, som du kan använda både som vindskydd, solskydd och som skydd mot regn. Segelduk är flexibelt och hållbart och dessutom lätt att stuva undan vid fint väder.

 

VANLIGA FRÅGOR OM ATT BYGGA PERGOLA

Vad kostar det att bygga pergola?

Kostnaden för att bygga pergola varierar med höjden och storleken och förstås tillvalen i form av eventuella regn- och vindskydd. När du bygger pergola kan det behövas markarbeten för att den ska stå stadigt, vilket kan dra upp priset något.

Behöver man bygglov till pergola?

En pergola kräver normalt inget bygglov eftersom det är en gles konstruktion som går att se igenom. Det går bra att sätta spaljéer och ibland plank runt pergolan utan bygglov. Däremot krävs alltid bygglov för fast monterade tak.

Hur får jag insynsskydd i min pergola?

Bästa sättet att få insynsskydd, utan att behöva söka bygglov, är att odla snabbväxande klängväxter.

Vi hjälper dig

Om du vill ha hjälp med att bygga pergola kan du vända dig till oss. Vi har personal och maskiner för att hjälpa dig med hela kedjan, inklusive eventuella markarbeten, stensättning, m.m. Våra egna snickare hjälper dig sedan med att bygga en pergola enligt dina önskemål.

Begär en prisoffert

När du behöver du snickares hjälp!

Ring nu :

013-310163

Eller