Ryckelösa 3

58561 Linghem

013-310163

0709-132887

Mon - Fri 9.00 - 19.00

Lordag och Söndag stängt

januari 21, 2022

Bygglovsritningar för attefallshus och bolundare

By: Admin / Attefallshus / 0 comment

Ett attefallshus, bolundare eller friggebod kräver inte bygglov, däremot krävs att du gör en bygganmälan som ska godkännas. Det är en enklare process än för bygglov men kräver samma typ av ritning. Det hjälper vår partner JoCad dig med!

Attefallshus får vara max 30 kvm och 4 meter högt från mark till taknock. Ytan kan fördelas på flera mindre hus, så länge den totala ytan inte överstiger 30 kvm. Denna typ av byggnad får bara byggas om du äger en byggnad som har en eller två bostäder. Ett attefallshus kan alltså inte byggas till ett flerfamiljshus. 

Olika typer av attefallshus

Trots den begränsade ytan i ett attefallshus finns det många olika användningsområden för byggnaderna. De delas in i två olika kategorier; komplementbostad och komplementbyggnad. Kategorin komplementbostad är attefallshus som är tänkt att användas som fritidshus eller som permanentbostad, medan den andra kategorin är hus som bland annat är tänkta att användas som uterum, bastu, förråd, garage eller gäststuga. 

Avgörande för vilken kategori attefallshuset faller inom har bland annat att göra med hur det utrustas. Det ställs också olika krav på dessa typer av attefallshus. 

Färdiga ritpaket och skräddarsydda ritningar

JoCad har färdiga ritpaket som du kan inspireras av eller beställa direkt på JoCads hemsida. En populär ritning är attefallshus som har utformats som bastu med badrum och relaxavdelning. 

Självklart utför JoCad även skräddarsydda ritningar som är godkända för bygganmälan. Deras nöjd kund-garanti gör att om ni skulle få någon kommentar under processen för bygganmälan, justerar JoCad ritningarna gratis. 

Läs mer om bygglovsritningar för attefallshus och beställ på JoCads hemsida. 

https://jocad.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *